En af mine absolutte favoritter 😍
Jeg er helt klar over, at meningerne om Knut Hamsun er delte, især hvis man tager hans idelogiske tilbøjeligheder med.
Men skubber man alt det til side, så man kun står tilbage med historierne, så er det meget svært at komme udenom, at “Sult” er en komplet absorberende og helt igennem fantastisk bog.

Desperationen, meningsløshed og den altopslugende ensomhed, som selv her mere end 100 år senere i den grad stadig må siges at være relevant. Jeg er især fascineret af den måde, hvorpå Hamsun får ført læserne ind i hovedet på den unge jeg-fortæller. Og fra denne førsteklasses udsigtspost følger vi op- og især nedturene i hovedpersonens jagt på at få succes som forfatter, hvor det bliver tydeligt, hvor meget den personlige stolthed betyder, og hvor meget der skal til for at give slip på den.

Mit eksemplar er på norsk, men altså – for at være helt ærlig – så er norsk i 1890’erne næsten identisk med ældre dansk sprog, så den læses nemt. Og ellers kan jeg anbefale den danske udgave, hvor Kim Leine har skrevet forordet… Den bør være på enhver bucket-læse-liste.

Oprindeligt postet på Instagram d. 14.5.2020.