"Den Hemmelige Kvinde" af Anna Ekberg er en af de mest intense krimier, jeg længe har læst. Det er nu to dage siden, at jeg blev færdig med at læse romanen, og jeg er stadig helt oppe og køre… Nøj, hvor var det en fabelagtig læseoplevelse! Det var nærmest umuligt at lægge bogen ned.
 
Den særlige Domestic Noir genre kravler helt ind under huden og dufter af noget storslået med temaer som familie, kærlighed, begær, penge, ære, mord og alternativ kunst.
 
Romanen handler om Louise, som lever sammen med sin kæreste, Joachim, på Christiansø, hvor hun ejer en lille hyggelig café. Pludselig en dag dukker der en fremmed mand op, som påstår, at Louise i virkeligheden hedder Helene og er hans kone, som har været forsvundet i 3 år. Da politiet går ind i sagen, står det klart, at der er noget helt galt… Efter flere undersøgelser viser det sig, at Louise rent faktisk er Helene. Hun har hukommelsestab, og hun kan ikke huske noget som helst fra før hun kom til Bornholm og Christiansø.
 
Hun forlader Joachim og sit liv på Christiansø for at følge med hendes mand hjem til Silkeborg, hvor der venter et helt andet liv med to børn og et stort shippingfirma, som hun har arvet fra sin far.

Men hvad skete der tre år tidligere? Hvorfor forlod hun sin mand og børn, og hvorfor har hun taget en anden kvindes identitet? Og hvad er der blevet af den kvinde, som hun udgiver sig for at være? Samtidig starter Joachim sin egen efterforskning af begivenhederne, i et håb om at kunne finde noget, som kan få kvinden, han elsker, til at vende tilbage til ham og deres liv på Christiansø.
 
Synsvinklen skifter mellem Louise/Helene og Joachim. Det intensiverer fornemmelsen af, at der sker flere ting på en gang, og det øger spændingen, mens man stykker de enkelte oplysninger sammen i puslespillet for at finde ud af, hvad præcist der er foregået.

Læs den, læs den, læs den… for pokker, læs den!!

Oprindeligt postet på Instagram d. 4.6.2020.