En overraskende, spændende og anderledes krimi.

En Plet på Kitlen er Klaus Wilmanns skønlitterære debutroman.

Historien tager sit udgangspunkt i de dødsannoncer, som man forholdsvis tit ser i aviserne, hvor der søges efter slægtninge til folk, der er afgået ved døden i ensomhed og som tilsyneladende ikke har familie. Wilhelm Møller, journalist ved et formiddagsblad, beslutter sig for at skive historien bag en af disse annoncer for blandt andet at sætte fokus på ensomhed.

Samtidig et andet sted i København mister portøren Jonas sit job på hospitalet, da det lig, som Jonas tidligere transporterede til kapellet, nu er pist væk. Det samme gælder alle journaler omkring liget.

Der går ikke længe før Wilhelm Møller lugter noget lusk ved situationen og opdager, at de to sager hænger sammen… Og da en vaskerimedarbejder findes gennembanket på selvsamme hospital, står det klart, at der er noget rivende galt.

Det er en spændende krimi med overraskende twists og med en slutning, der gjorde mig både sur og irriteret (ikke fordi der er noget galt med slutningen, men fordi jeg er overbevist om, at hvis situationen var virkelig, så ville det ende på præcis samme måde – og helt ærligt, det er sgu op ad bakke)!

Tempoet i romanen er anderledes end hvad jeg er vant til – den er ikke “action-packed”. Det er mere en stilfærdig fortælling om, hvordan et vanvittig komplot bliver afsløret gennem en række tilfældige handlinger. Men det stille tempo gør ikke noget – faktisk oplever jeg fortællingen som mere intens, og jeg fandt den svær at lægge fra mig.

Er man til anderledes krimier, så er En Plet på Kitlen absolut værd at tage fat i!

Tak til forfatteren @klauswilmann for anmeldereksemplaret! Jeg er glad for, at bogen fandt vej frem til mig.

Oprindeligt postet på Instagram d. 17.7.2020.