Jeg er altså bare vild med Anna Ekbergs bøger. (Ja, jeg er åbenbart inde i en spændings-litteratur-fase for tiden). Men for pokker – sikke en historie… Den var slet ikke til at lægge fra sig!

Kærlighed for voksne er et nervepirrende drama om ægteskabet mellem Leonora og Christian. Det er på en og samme tid et klassisk trekantsdrama (dog med ret mange twists) og en historie om en familie, som kæmper med at finde fodfæste efter et kræftforløb, og hvor fortiden truer med at afsløre barske hemmeligheder. Alle kneb gælder, og alle midler tages i brug, selv det mest utænkelige, for at få retten til kærligheden.

Romanen er bygget op omkring skiftende synsvinkler. Den tidligere efterforsker fortæller sin version af den gamle sag, som han aldrig fik opklaret. Samtidig hopper vi tilbage til dengang det hele skete, og her er det skiftevis Leonoras og Christians synsvinkler, der fortælles ud fra.

Kærlighed for voksne har alt, hvad man forventer en spændingsroman skal indeholde, men den er så meget mere end det. Læserne bliver fastholdt gennem de mest gruopvækkende handlinger, som i den grad rykker til forestillingen om, hvad det menneskelige sind kan blive drevet til!

Imponerende, den måde hvorpå romanen formår at blive ved med at overraske. Lige når man tror, at nu har man regnet det ud, så kommer der lige et ekstra twist, som vender op og ned på det hele… og til sidst er man næsten helt i tvivl om, hvem der er gode og onde!

Virkelig god læsning!

Oprindeligt postet på Instagram d. 15.7.2020.