“Jeg tænkte på hvor genial jeg kunne være blevet, hvis bare jeg havde haft tid til at blive det.”

Penge på lommen er en gribende lille roman (170 sider lang) skrevet af Asta Olivia Nordenhof. Det er første del af en føljeton i 7 dele med katastrofen på Scandinavian Star som omdrejningspunkt.

Maggie og Kurt er de gennemgående figurer. Deres historier bliver beskrevet individuelt, og læserne bliver indviet i, hvordan de endte sammen på en gård på Fyn. De har begge været igennem nogle barske oplevelser, så man vil jo næsten ønske, at de fik noget lykke ind i deres liv…

Og selvom jeg måske havde forventet, at Scandinavian Star ville fylde lidt mere i denne første del, så er jeg bestemt ikke skuffet. Fortællingerne om Maggie og Kurt gør næsten helt ondt at læse, fordi stemningerne er så melankolske og man fornemmer bare, at de er på vej ud over afgrunden. Her er bestemt ikke tale om at male et nuttet billede af en familie, det er de barske realiteter som træder frem, hvilket er en forfriskende forandring, i stedet for de klassiske “vi skal nok få vores happy ending”-historier.

Jeg ser frem til at læse næste del, når den udkommer – Både for at se om den fortsætter i samme melankolske stemning, men også for se om der kommer lidt mere Scandinavian Star ind over…

Oprindeligt postet på Instagram d. 28.6.2020.