Lige her må jeg indrømme, at jeg er kommet alt for sent til “festen”… hvorfor har jeg dog ikke hørt om Inger Wolfs Pyroman-serien før??? Men i forbindelse med udgivelsen af del 3 i serien, som jeg synes lyder helt vildt spændende, blev min nysgerrighed vakt… men med mine rækkefølge-agtige OCD-tendenser bliver man jo nødt til at tjekke del 1 og 2 ud, før man læser del 3.

Og del 1, som hedder Sorger, skuffede absolut ikke… Sikke en fuldkommen genial krimi. Lige fra første side af, havde jeg det som om at jeg var havnet midt i et CSI afsnit (fantastisk serie i øvrigt). Man følger Klara Larsen, der med sin nye makker, Sebastian Vinther, er specielle efterforskere af brandsteder. De er sendt til Fjelstervang, en lille jysk landsby, hvor et hus er brændt ned, og inde i huset har man fundet liget af en teenagedreng, bundet på hænder og fødder, og samtidig er lillebroderen til den omkomne dreng forsvundet… Med en landsby i sorg og samtidig fuld af frygt for, hvad der foregår i deres lille by, forsøger Klara og Sebastian finde hoved og hale i det hele.

Spændingen holder niveauet hele vejen igennem romanen. Jeg nærmest kartede rundt i sofaen, mens øjnene ikke kunne læse hurtigt nok til at følge med i al spændingen. Det er lige præcis sådan en god krimi bør være…

Del 2 af serien ligger allerede klar på mit bord – og jeg glæder mig.

Oprindeligt postet på Instagram d. 24.6.2020.