Jeg er netop blevet færdig med at læse Velkommen til Flanagans, som er skrevet af Åsa Hellberg. Det er en roman fuld af kærlighed og drama og har samtidig en historisk vinkel, som viser London i 1960’erne. Romanen er første del af en planlagt trilogi, hvor del 2 og 3 udkommer senere.

Historiens hovedperson er Linda Lansing, som ejer det mondæne Hotel Flanagans. Hun kæmper for at blive anerkendt som en kvindelig chef i en tid, hvor det bestemt ikke var normen, at kvinder bestred den slags poster. Samtidig må Linda Lansing også kæmpe mod sine to fætre, som mener, at de er de retmæssige arvinger til hotellet, og at det derfor bør overlades til dem. Og da det pludselig viser sig, at manden, hun er forelsket i, også står i ledtog med fætrene, må Linda Lansing overveje, hvem hun overhovedet kan stole på.

For mig var romanen et behageligt “feel-good” bekendtskab, som minder lidt om en klassisk Danielle Steel roman. Der er fuld knald på romantikken, mens dramaet bølger frem og tilbage og holder læseren siddende på kanten af stolen. Men derudover er der fokus på kvinderne og deres ambitioner, og det kan jeg egentlig meget godt lide. Her skal 60’ernes kvinder ikke undskylde, at de gerne vil udrette noget – de skal bare gøre det! Og jeg har lidt på fornemmelsen, at det bliver et tema, som kommer til at gå igen i de kommende bøger. Jeg ser i hvert fald frem til at læse næste del.

Oprindeligt postet på Instagram d. 16.6.2020.