Juni måneds læseudfordring fra @lindhardtogringhof er en roman, som tager os med til nye steder.

Jeg har valgt at tage til Cotswolds et par timer nord for London i selskab med Eve Chases roman Da Audrey Wilde forsvandt. Handlingen er delt i to, som kører som parallelle historier igennem hele bogen.

Den ene handling foregår i 1959, da fire søskende flytter ind hos deres onkel og tante på Applecote Manor. Men der hersker en mærkelig stemning i hjemmet, hvor der sørges over en forsvunden datter. De fire søskende bringer et frisk pust ind i det triste hjem, samtidig med at den ene søster forsøger at finde ud af, hvad der er blevet af deres kusine.
Den anden handling bringer os frem til nutiden, hvor Jessie med familie er flyttet ind på det idylliske Applecote Manor. Men hurtigt opdager de, at det idylliske sted bærer på en frygtelig historie, og blandt byens folk svirrer rygterne om, hvad der skete dengang.

Det er en roman fuld af atmosfære og detaljer, som gør det nemt at leve sig ind i historien. Og historien fungerer godt.

Min eneste anke er, at det kan være risikabelt at lave denne form for parallelle fortællinger, fordi jeg oplevede, at jeg foretrak den ene fortælling frem for den anden og blev faktisk lidt småirritereret, når man hoppede over til den anden fortælling.

Men det er et luksus-problem, som ikke ødelægger den samlede oplevelse af historien. For uanset hvad så er det en virkelig god historie, som fungerer godt og virker fængende.

Oprindeligt postet på Instagram d. 10.6.2020.