Ildfugl af Britt T. Okking er en overraskende domestic noir thriller, hvor virkelighed og fantasi flettes sammen i et psykologisk spil, som gør det umuligt at vide, hvem man kan stole på.

Julie kæmper med at få styr på sig selv, efter hun er blevet udsat for et drabsforsøg af sin daværende mand, som selv på det tidspunkt var ramt af voldsom PTSD efter at have været udsendt soldat. Hverken Julie eller eksmanden husker, hvad der skete den pågældende aften. For at holde sin hverdag ud selvmedicinerer Julie sig med ret store mængder marihuana og dyrker kampsport – både i et center, men også i lysky grupper, hvor det mest af alt handler om at smadre sin modstander.

Vi kommer ind i historien fire år efter overfaldet. Julie er nu kæreste med Marcus, som tilfældigvis også var eksmandens psykolog. På trods af det nye liv har hun svært ved at slippe tankerne om eksmanden, og da han pludselig kontakter hende med ny viden om den skæbnesvangre aften, bliver Julie ramt af tvivl. Og da Marcus pludselig begynder at opføre sig meget mærkeligt, kan hun ikke længere finde rundt i, hvad der er virkelighed og hvad der er løbsk fantasi.

På trods af at Julie ikke er en klassisk elskelig hovedperson, så nåede hun alligevel at blive en karakter, som jeg holdt af. Jeg kunne godt følge hende i de valg, hun træffer – om end jeg selv nok havde handlet lidt anderledes.

Romanen var spændende og ret hurtigt læst. De twist, historien tog undervejs, gjorde den umulig at gennemskue, og jeg sad noget chokeret tilbage, da den var slut…
Absolut en roman værd at læse!

Oprindeligt postet på Instagram d. 19.7.2020.