Der er fart over feltet hele vejen igennem Torben Magnild Husums debutroman, Thulesingulariteten.

Den indeholder alt det, som jeg sætter pris på ved en god historie; Et umage makkerpar, den unge dame i nød, en forsvunden kæreste, gamle og oversete historiske nazi-baser, okkulte og konspiratoriske elementer og alt sammen, mens en intens jagt går gennem et af de mest øde og ufremkommelige kontinenter. What’s not to like?

Konspirationsteoretikeren Tom Eske (poetisk navn, by the way) er sammen med sin makker, Ole, faldet over en sag om en forsvunden historie-studerende, som forskede i nazisternes okkulte hemmeligheder.

Tilsyneladende er kælderen under en tændstiksfabrik i Farum arnestedet for den mystiske forsvinden, og dernede blandt en masse efterladte ting fra 2. Verdenskrig finder de pludselig en iPhone tilhørende den forsvunde studerende. Så noget tyder på, at de er på rette spor. Der går dog ikke længe før lyssky personer opdager, at Tom og Ole er på sporet af noget vigtigt, og sætter alt ind på at stoppe dem. Blandt andet river kommunen pludselig tændstiksfabrikken ned… om søndagen – meget mystisk! Det bliver svære og svære for Tom og Ole at finde ud af, hvem de kan stole på.

Som sagen udfolder sig yderligere, bliver Tom og Ole draget længere og længere ind i nazisternes hemmelighede verden, og pludselig befinder de sig på Antarktis med et hold døde forskere, blodrød sne og med kugler flyvende om ørene på dem.

Historien er fremragende fortalt og spændende hele vejen igennem. Med min forkærlighed for okkulte elementer og sci-fi-genren i almindelighed så skal jeg nok holde mig fra at vurdere, hvorvidt historien er troværdig nok eller ej… men jeg slugte hvert et ord og havde ingen problemer med at tro på historien!

Efter at have læst bogen på halvanden dag, sidder jeg  tilbage med en følelse af, at jeg ikke helt blev færdig med historien og dens personer… Jeg vil vide mere! Jeg er klar på en fortsættelse…

Thulesingulariteten får mine varmeste anbefalinger – tusind tak for en super læseoplevelse. Læs den hvis du er til thrillere, det historiske omkring 2. verdenskrig og nazisterne, til det overnaturlige eller bare generelt kan lide fart over feltet…

Mange tak til forfatteren og forlaget for at sende mig et anmeldereksemplar – Jeg er glad for, at bogen fandt vej frem til mig! 🙂