Jeg skal ærligt indrømme, at jeg på flere måder bedømte denne bog på dens omslag, da jeg først fik fingre i den. For det første har den et af de smukkeste omslag, jeg nogensinde har set. Jeg var fuldstændig betaget af farverne og måtte bare røre ved den. Da jeg fik vendt den om og læst bagsiden, var der ikke mere at gøre – jeg var solgt!

På bagsiden af romanen står der: “Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i årevis. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aftrækkeren i bund.”

Jeg stod med bogen i hånden og måtte bare finde ud af, hvad det handlede om… Og er det netop ikke præcis det, der kendetegner en perfekt teaser?

Geiger af Gustaf Skördeman er en vild og hæsblæsende krimi med et plot fuld af action. Med tråde tilbage til den kolde krig fortælles en fængslende historie om nationalisme og terrorisme i den svenske hovedstad. Det svenske politi er primært portrætteret via Sara Nowak. Hun er hidsig og temmelig aggressiv kvinde, som bliver fyret fra politiet for at have udøvet vold overfor en anholdt i håndjern og for ulovlig indtrængen. Men Sara har ikke tid til at blive fyret, i stedet hun fortsætter ufortrødent sin efterforskning af den døde mand, som blev fundet siddende afslappende i sin lænestol. En mand, som hun praktisk talt voksede op hos, og hvis kone nu er sporløst forsvundet.

Flere gange tager historien en overraskende drejning, og som læser bliver man tvunget til at justere sit verdensbillede et par gange. Det historiske element med koldkrigsproblematikker og spionage er super spændende og giver en del stof til eftertanke… på samme måde som når der pludselig dukker en gammel mine fra anden verdenskrig op, og den hurtigt må fjernes af Forsvarets bomberyddere, og man tænker “Har den virkelig ligget dér i alle de år uden nogen har opdaget den?”

Gad vide hvor mange skumle ting den kolde krig har efterladt rundt omkring??

Geiger anbefales til de spændings- og historiefascinerede læsere. Jeg ser i hvert fald frem til at læse den næste del af den planlagte trilogi.