En af os lyver er en intenst Y.A. roman i bedste Gossip Girl stil.

Karen M. McManus har skrevet en spændende krimi, som udspiller sig på en high school, og som tager de klassiske kliker og stereotyper, som typisk findes i den verden, under kærlig behandling.

Fem vidt forskellige elever befinder sig en eftermiddag til eftersidning; sportsudøveren, nørden, den populære pige, den klassiske bad boy med den kriminelle fortid, og outsideren, der desperat forsøger at passe ind et sted. Fælles for dem er, at ingen af dem føler, at de bør være dér. De er blevet lokket i en fælde. Og inden eftersidningen er omme, er outsideren død.

Da politiet opdager, at den nu døde outsider er forfatteren bag en meget afslørende webside, fuld af hemmeligheder fra skolen, begynder de at ane, at det måske ikke er tilfældigt dødsfald, de står med. Og da det kommer frem, at websiden stod klar med endnu en stor afsløring, som implicerede de fire andre, som også befandt sig til eftersidningen, står politiet nu med fire meget åbenlyse mistænkte.

Alle påstår de hver især, at de er uskyldige. Men en af dem lyver…

Romanen er bygget op med skiftende fortællere, så man får indblik i hver af de fire mistænktes liv og hver deres individuelle oplevelse af eftersidningen. Det er en rigtig klassisk page-turner, og persongalleriet fremstår realistisk og levende (om end en smule stereotypisk). Jeg følte mig inkluderet som en del af setuppet, mens jeg læste, og faktisk kunne jeg godt have tænkt mig, at den var en smule længere – jeg var ikke klar til at tage afsked med handlingen, da jeg løb tør for sider.
 

Det er virkelig en god historie, som leder tankerne hen på et klassisk Agatha Christie “whodunnit” mysterium, krydret med et twist af Gossip Girl-serien – Jeg sender en klar anbefaling med herfra.