Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen står bag denne mærkværdige og hysterisk morsomme roman, som handler om storsvindleren Helle Jannings vanvittige forsøg på at generobre kontrollen af sit eget liv.

Efter at have droppet dyrlægestudiet og i stedet valgt at tage en slagteruddannelse, føler Helle, at hun er landet på den rigtige hylde – hun er dygtig og populær, men hun tager også nogle chancer, som desværre ikke går efter planen.

Helle mister sit job hos slagteren, datteren forlader hjemmet til fordel for kæresten, fordi hun ikke magter at blive involveret i sin mors problemer. Og samtidig står fogeden udenfor og banker på… og som om det ikke var nok er Helle blevet bortvist fra sin aktivering i en børnehave, efter en episode med flyvende afføring, som endte med en tur på skadestuen. Hun bliver dog hurtigt sendt ud i ny aktivering, denne gang skal hun gøre rent på Nykøbing Falster Sygehus.

Men efter at have dummet sig overfor hendes kommende chef er Helle på vej ud af sygehuset, da en masse ambulancer med fuld udrykning ankommer. Og lige pludselig befinder Helle sig i en situation, hvor læger og sygeplejersker tror, at hun er Natalia Nowak, en polsk turnuslæge som skal færdiggøre sin uddannelse på sygehuset. Og når nu man allerede befinder sig i en livskrise og ikke kan finde sig til rette i sit eget liv – så kan man jo lige så godt blive en anden…

Helle Erobreren er en vanvittig, morsom, men samtidig også en bevægende historie om den tidligere slagtermester, Helle Janning, som har mistet fodfæstet… som ikke kan gøre noget rigtigt, og hvor succesoplevelserne er ikke-eksisterende. I et forsøg på at generobre sin værdighed og få styr på sit liv udgiver hun sig for en nyuddannet kirurg på Nykøbing Falster Sygehus.

Det er muligt, at min oplevelse med romanen er farvet af, at jeg har min daglige gang i Nykøbing Falster, og udmærket er bekendt med det lokale sygehus. Men helt ærligt – det er virkelig lang tid siden, at jeg har grinet så meget over 286 sider, samtidig med at man sidder og råber ad hovedpersonen: “nej nej, det gjorde du bare ikke!!” (Det er på mange måder sidestillet med den oplevelse, man har, mens man sidder og ser et afsnit af Klovn). Selvom historien er vanvittig og helt sikkert alt for overdrevet til at kunne være realistisk, så giver den alligevel et altid velkomment selvtillidsboost til læserne… I det mindste har jeg da mere styr på mit liv end stakkels Helle Janning har!

Anbefales til alle, der trænger til et godt grin – og til dem, som har brug for læsestof, der ikke tager sig selv alt for alvorligt!

Fakta om bogen:
Titel: Helle Erobreren
Forfatter: Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen
År: 2019
Forlag: Gyldendal
Sider: 286