Tænk at sådan en lille roman kan indeholde så dybe temaer, at det næsten tager pusten fra én.

Anne Cathrine Bomann er kvinden bag den lille store roman om Agathe. På kun 112 sider formår Bomann at fortælle en på en gang skræmmende, men også relaterbar historie om dem, der glemmer deres drømme – om dem, der glemmer at mærke efter – om dem, der glemmer at leve, alt imens de sidder og venter på, at tiden skal indhente dem, og der ikke er noget liv tilbage at leve.

Historien foregår i Paris i 1940’erne. Hovedpersonen er en ældre psykolog, som tæller ned til pensionen. Han er træt af sit job og finder sine patienter irriterende og forstyrrende. Hans dagligdag er præget af rutiner, og han har ikke andre mennesker i sit liv ud over sin sekretær og sine patienter. I takt med at nedtællingen til pensionen nærmer sig nul, bliver han ramt af større og større angstanfald. Og da hans mangeårige sekretær bliver langtidssygemeldt, bliver han klar over, præcis hvor ensom han er.

Da han får den selvmordstruede og selvskadende Agathe ind som ny patient, vækker hun noget i ham. Mange af de ting hun kæmper med, er nogle som psykologen selv kan nikke genkendende til… Tomhedsfølelsen og værdiløsheden – hvornår har man værdi som et menneske? Hvornår har man succes som menneske? Hvornår lever man livet godt nok?
Samtidig med at han arbejder med Agathe, begynder han også at arbejde med sig selv – og lige så langsomt begynder han at erkende, hvad det er, han er nødt til at gøre for at komme sine angstanfald til livs.

Agathe er absolut værd at gribe fat i. Det er en lille, hurtigt læst bog, men den bliver siddende i læseren og får én til at lige at mærke efter… Har jeg styr på mit liv? Lever jeg mit liv godt nok? Hvor er jeg på vej hen?
Et tungt og dybt emne, som det altid er godt lige at få reflekteret lidt over, så den ene dag ikke blot tager den næste…

———————————————————–
Fakta om bogen:
Titel: Agathe
Forfatter: Anne Cathrine Bomann
År: 2017
Forlag: Brændpunkt
Sider: 112