Spiritualitet er i fokus, når fire kvinder fra forskellige generationer kobles sammen via reinkarnation i Lippen Løwes roman “Spejldansen“.

I nutiden møder læserne den 48-årige danske Leonora og hendes datter Filippa. Leonora er kunstmaler og er spirituelt interesseret. I forbindelse med færdiggørelsen af sin nye kunstudstilling opdager Leonora, at et af hendes malerier skiller sig ud fra mængden. Et maleri af en indianer. Hun har ingen anelse om, hvorfor hun pludselig har malet sådan et billede, så ulig hendes andre værker.
Samtidig befinder Filippa sig i USA sammen med sin kæreste. De har indlogeret sig på et hotel, der ligger i tæt forbindelse med naturen. Alle hytter er indrettet som tipier, og deres guide, Rayen, er af indiansk afstamning. Filippa er meget betaget af stedet, og hun føler sig på en eller anden måde forbundet til det, men uden egentlig at vide hvorfor.

I USA i 1770 møder læserne den 17-årige Bianca. Bianca er født ind i en overklassefamilie, som hun aldrig rigtig har følt sig som en del af. Hun er ligeglad med store selskaber og flotte kjoler. Hun vil meget hellere bruge tid sammen med sine hunde og heste. Efter endnu en stor fest får Bianca nok og stikker af med sin hest og to af familiens hunde. Hun slår lejr midt i naturen, hvor hun langsomt opdager, at dyrene rent faktisk kan kommunikere med hende. Og da hun pludselig får selskab af en indianer, går det op for Bianca, at hun kan mange af de ting, som normalt er forbundet med indianerne.

I USA i 1688 møder vi den 16-årige Dakota. Hun er datter af høvdingen, Black Hawk og medicinkvinden, Aiyana. Dakota er på vej til at følge i moderens fodspor og skal efter planerne overtage pladsen som medicinkvinde, når den tid kommer.

Disse fire kvinders historier bliver fint flettet ind i hinanden ved hjælp af Leonoras nysgerrighed overfor den spirituelle verden, og i takt med at hun begynder at udforske nye sider af sit sind – både ved hjælp af bl.a. meditation og clairvoyance – begynder det større billede at tage form.

Spejldansen er en fin fortælling, dog savnede jeg nogle elementer af spænding eller måske nogle større plottwists. For hvis man sætter romanen ind i en berettermodel (man er vel dansklærer 😉 ), så er kurven desværre ret flad, hvilket gør, at den fine fortælling bliver lidt ensformig igennem læsningen. Men uanset hvad, så sætter romanen fint fokus på spørgsmålet om, hvorvidt der er mere mellem himmel og jord… Kan mennesker via energier kommunikere med dyr? Har vi mennesker levet mere end én gang? Er der liv efter døden? Og et eller andet sted kunne mange mennesker nok godt trænge til at få lidt mere spiritualitet ind i tilværelsen.

Tak til forfatteren @LippenLøwe og forlaget @Forfatterskabet.dk for anmeldereksemplaret. Jeg er glad for, at bogen fandt vej frem til mig!

——————————–
Fakta om bogen:
Titel: Spejldansen
Forfatter: Lippen Løwe
År: 2019
Forlag: Forfatterskabet.dk
Sider: 376