Ildstenenes Hemmelighed er første del af en planlagt fantasy-trilogi kaldet Mysteriet om den virkelige verden, skrevet af Tabita Aundal. I vaskeægte fantasy-stil er historien rettet mod teenagere, men indeholder så mange dybe elementer, at voksne bestemt også vil finde universet tiltalende.

Historien tager sit afsæt i Københavnsområdet. Her møder man fire gymnasieelever; Sara og hendes bror Daniel og tvillingerne Jackie og Jason. Sara har på fornemmelsen, at der er noget galt med deres geografilærer – som i måske han ikke er helt menneskelig… Da de begynder at undersøge det nærmere, befinder de sig pludselig en anden verden – den virkelige verden!
I den virkelige verden hersker Shadon, en vellidt og omsorgsfuld regent, men ikke alt er lutter idyl. Den onde Rahnitz, som er Mælkevejens fyrste, vil have hævn over Shadon og vil selvfølgelig også have pladsen som den virkelige verdens regent. Eftersom Rahnitz har kastet en forbandelse over Jorden, så planeten er omgivet af en tåge, der gør, at mennesker ikke kan se den virkelige verden, er de fire unge mennesker nu nogle af de få, der kender til den virkelige verden.
Med deres nye viden bliver de bedt om at kæmpe for Shadon og om at fungere som agenter på Jorden, men inden de når så langt, forsvinder en af dem… Sara er væk!
Mens jagten går ind på at finde Sara i denne fremmede verden, bliver Jackie, Jason og Daniel trænet og klargjort til et stort opgør. Da de opdager, hvor Sara er, bliver de klar over, hvad det er for et opgør, de kommer til at stå overfor… Sara bliver nemlig holdt fanget af selveste Rahnitz!

Aundal har skabt et interessant og overraskende dybt univers, f.eks. kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet af symbolikken i, at danskerne (og resten af jordens befolkning i øvrigt) render rundt i en tåge og slet ikke ser, hvad der egentlig foregår i den virkelige verden. Touché!
På samme måde er det en lækker detalje, at den onde Rahnitz ikke selv besidder onde kræfter, som han kan bruge over menneskerne. Han kan kun vinde magt over et menneske via manipulation og på den måde få mennesket til at forkaste sin frie vilje. En symbolik, der leder tankerne hen på slangen i Edens have.

Ildstenenes Hemmelighed er et rigtig godt bud på en dansk fantasy verden. Men som med alle andre fantasy-verdener, så tager det tid at etablere og grundlægge en ny verden, som giver mening for læserne… Første bog vil næsten altid uvægerligt være tætpakket med detaljer om universet og selve handlingen træder lidt i baggrunden – det er også tilfældet her. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt flere detaljer om de fire unges oplevelser i den virkelige verden, f.eks. om deres oplæring, men omvendt ville det være svært at undvære de mange baggrundsinformationer om universet!

Men uanset hvad ændrer det ikke på, at jeg glæder mig meget til at læse næste del af “Mysteriet om den virkelige verden”.

Tak til forlaget for at sende mig et anmeldereksemplar – jeg er glad for, at bogen fandt vej frem til mig!

——————————————————————————————————————-
Fakta om bogen:
Titel: Ildstenenes Hemmelighed (Mysteriet om den virkelige verden – del 1)
Forfatter: Tabita Aundal
År: 2020
Forlag: Forfatterskabet.dk
Sider: 427