Hvis man er til fantasy, så finder man et super-spændende univers i Gry Kappel Jensens Roser og Violer. Bogen er første del af en trilogi kaldet Rosenholm.

Fire piger, fra fire forskellige steder i Danmark og med meget forskellig opvækst, er efter en mystisk optagelsesprøve blevet optaget på Rosenholm kostskole. Ret hurtigt står det klart, at Rosenholm ikke er en hvilken som helst kostskole. Kun elever med særlige magiske evner bliver tilbudt en plads på skolen (Jeps – der er lidt Hogwarts-fornemmelser – men det fungerer!). Rosenholm er fyldt med forbudt kærlighed, magi, mytologi og ånder.
Da pigerne i løbet af skoleåret kommer i nærkontakt med en ånd, som fortæller om en ung piges forsvinden fra skolen for år tilbage, beslutter de at gå på opdagelse i de gamle årbøger for at undersøge sagen. Men hurtigt går det op for pigerne, at Rosenholm indeholder mere, end man lige umiddelbart kan se, og nogle af lærerne har vist ikke helt rent mel i posen… Pludselig er det ligefrem farligt at gå på skolen – og inden længe står tre piger og kigger på hinanden… men hvor er den fjerde?

Historien fortælles igennem de fire piger. Synsvinklen skifter fra kapitel til kapitel, og det kan godt lyde lidt forvirrende med fire synsvinkler, men det fungerer ret godt. Det er en fin måde at vise pigernes indbyrdes forhold på, og det illustrerer ret godt, hvor forskellige de fire piger faktisk er.

Sproget er ungt og friskt, og man er ikke i tvivl om, at man sidder med en YA-roman… men der er også voksen-agtige problematikker, og dybe tanker som skinner igennem, f.eks. når pigerne diskuterer, hvorfor man går så meget op i at virke perfekt. Og svaret kommer helt tørt fra den ene… ”Det er, så folk ikke opdager, hvor stor en taber, jeg i virkeligheden er!” Bum!
Roser og Violer rammer spot on på rigtig mange emner.

Det er en virkelig spændende fortælling, og det er absolut et univers, som jeg glæder mig til at dykke ned igen i de to næste dele af trilogien… Del 2, som hedder Forglem Mig Ej, ligger allerede klar i min TBR-stak.

Læs den, hvis du er til fantasy med masser af magi og spænding, eller hvis du blot nyder en god YA-roman om venskab og kærlighed. Roser og Violer har det hele…

———————————————————————-
Fakta om bogen:
Titel: Roser og Violer (Rosenholm-trilogien 1)
Forfatter: Gry Kappel Jensen
År: 2019
Forlag: Turbine
Sider: 347