Virkelig spændende politisk thriller fra den svenske forfatter Magnus Montelius. Otte måneder giver et skræmmende indblik i, hvorfor sikkerhedspolitiet stadig er et vigtigt element, på trods at spionage nok mest er forbundet med den kolde krig og efterhånden lægger en del år tilbage.

Freelancejournalisten Nina Wedén får et hemmeligt tip og står pludselig bag årets store scoop, som ender med at koste udenrigsministeren sit job. Og inden hun har set sig om, står hun med et jobtilbud, som hun ikke kan sige nej til. Hun skal være den nye udenrigsministers pressesekretær. 

Den nye udenrigsminister, Jacob Weiss, er totalt uerfaren indenfor politik og hans udnævnelse er kommet bag på alle. Historier og rygter om Weiss’ fortid begynder at svirre, fordi der i hans ellers meget prangende CV er otte måneder, som han ikke kan redegøre for. Nina kæmper med næb og klør for at spinne den ene positive historie efter den anden for at styrke Weiss. Men da en af ministeriets medarbejdere findes død under mystiske omstændigheder, begynder Nina at ane, at der er ugler i mosen… Og da Ninas journalistiske mentor, som stiller kritiske spørgsmål, bliver skubbet i døden, går det helt galt.

I en intens jagt efter sandheden fører alle spor tilbage til det hemmelige tip, som kickstartede Ninas karriere… Men hvor kom det tip egentlig fra??

Det er ikke så ofte, at jeg støder på en politisk thriller, som er så velskrevet, at jeg ser hele filmen på nethinden i realtid, mens ordene læses. Jeg var lidt mistroisk, da jeg åbnede bogen første gang, og var lidt bekymret for, om historien kunne holde vand – men det synes jeg så absolut den gør! Jeg blev lynhurtigt grebet af fortællingen om Nina, som bare så gerne vil gøre det godt. De små 500 sider var hurtigt læst, og jeg sidder egentlig tilbage og tænker, at den egentlig godt kunne tåle en efterfølger…

——————————————————
Fakta om bogen:
Titel: Otte måneder
Forfatter: Magnus Montelius
År: 2019
Forlag: Modtryk
Sider: 485