Intet mindre end en hel buket af forskellige følelser vælder op i en, når man sætter sig godt til rette med Kvantespring. På en og samme tid er den både trist, frigørende og kraftfuld – En uhyre relevant YA roman fra Lise Villadsens hånd.

Hovedpersonen Astrid har det ikke nemt. Gymnasietiden burde være en skøn tid for hende. Men i stedet for at bruge tiden på venner, fester og hvad der ellers følger med, så går det meste af Astrids tid med at hjælpe og støtte sin storesøster Cecilie, som er voldsomt ramt af angst. På grund af søsterens angst er Astrid nærmest vant til at alt skal foregå på søsterens præmisser. Men da hendes planlagte sommertur med bedstevennen må aflyses, fordi der igen skal tages hensyn til Cecilie, begynder Astrid at få nok.

Kvantespring er en effektfuld skildring af Astrids vej ud af skyggen af søsterens sygdom og frem mod at skabe sin egen identitet. Og på en rigtig sober måde får romanen fortalt, at nogle gange så er man nødt til at være lidt egoistisk, når det handler om ens eget liv.

En vigtig ungdomsroman!

———————————–
Fakta om bogen:
Titel: Kvantespring
Forfatter: Lise Villadsen
År: 2020
Forlag: Gyldendal
Sider: 256